Jа балансира PH вредноста во вашето тело

Спирулината е алкална и помага во балансирање на pH вредноста во вашето тело!

Спирулината San Sebastian ја одржува во нормала pH вредноста во Вашето тело која го одредува Вашето здравје.

Покрај многуте благотворности коишто ќе ги придобиете користејќи ја спирулина, е и тоа што таа ја доведува pH вредноста на нашето тело кон идеално ниво 7,5, со што ги спречува болестите вклучувајќи ги ракот, срцевите заболувања, дијабетесот, артритисот, остеопорозата, егземата, каменот во жолчката, болести во органите за варење, болки на зглобовите, главоболката … и многу многу други.

Многу болести се поврзани со небалансираното ниво на pH вредноста во нашето тело. Поради небалансираното ниво на pH вредноста во организмот, постои недостиг на кислород во клетките при што телото е изложено на многу болести и склоно кон забрзано стареење.

Сеуште нема коментари на оваа тема

Коментари не се дозволени!